Střelba. „Proč policista utíká pryč?“ Atentát na Fica. Lidé našli na videozáznamu

16.05.2024 18:30 | Monitoring

Slovenský premiér Robert Fico byl včera postřelen, když po výjezdním zasedání vlády vyšel mezi lidi. Jeho stav je velmi vážný, stále není mimo ohrožení života. Juraj Cintula, 71letý muž z jihu Slovenska, jenž je z útoku na slovenského předsedu vlády podezřelý, podle televize Markíza řekl, že je hrdý na to, co udělal. Nyní je zadržován v Nitře. Jak to při střelbě vypadalo na místě, okomentoval novinář Tomáš Bella.

Střelba. „Proč policista utíká pryč?“ Atentát na Fica. Lidé našli na videozáznamu
Foto: Reprofoto: Twitter
Popisek: Situace po střelbě na slovenského premiéra Roberta Fica

„Asi je to too soon, ale z filmů víme, že při střelbě na politika v kapitalistických zemích všichni v panice utíkají pryč, ale ze slovenského videa víme, že Slováci všichni po střelbě dále stojí doslova dva metry od atentátníka a křičí na něho ‚ty kokot!‘,“ popsal novinář Denníku N Tomáš Bella. 

V komentářích pak upozornil na jedno video prchajícího policisty jeden z diskutujících. „Na videu vidno, že pryč utíkal policajt. Aspoň někdo, ne?“ poukázal diskutující. 

„Nejzajímavější je reakce ochranky. Atentátník vytáhne kvér pár metrů před Ficem … Ochranka nehnutě stojí a kouká, co se bude dít. Po prvním výstřelu se proberou a začnou poskakovat, jako by se v první řadě snažili zachránit sami sebe. Ale třeba to tak jen vypadá na videu...“ okomentoval další diskutující.

Útočník na premiéra Fica vystřelil po jednání vlády v Handlové. Premiér vyšel mezi lidi, aby se s nimi pozdravil. Jeho stav je stále vážný, podrobil se několikahodinové operaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

OK, vime, ze jediny zraneny byl premier Fico., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZastavmeJe , 16.05.2024 19:51:36
Zadny clen ochranky. Ja se ale ptam, jestli mel nekdo z ochranky alespon znecisteny oblek? Aspon malinko?

|  8 |  0

Další články z rubriky

Kokain ve sněmovně: Asistent Pekarové pořád chodil na záchodky

9:28 Kokain ve sněmovně: Asistent Pekarové pořád chodil na záchodky

Toalety Poslanecké sněmovny, v nichž se našel kokain, měl opakovaně navštěvovat ředitel kanceláře Ma…